31 Temmuz 2007 Salı

Cunda'dan Görüntüler


DENİZ BÖRÜLCESİ

Ege'den esintiler... Arkadaşlar tatilden döndüm. Ayvalık pazarından aldığımız deniz börülcesi tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
-Yarım kilo deniz börülcesi
-2 diş sarımsak
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-Yarım çay bardağı sirke
Yapılışı:
Börülceler bol suda haşlanır. Ilıkken kılçıkları ayıklanır. Bir kasede sarımsak, sirke, zeytinyağı iyice karıştırılır. Börülceler soğuyunca sos üzerine dökülür.

Not: Börülceler kendinden tuzlu olduğu için ben hiç tuz kullanmadım.

8 Temmuz 2007 Pazar

Tatildeyim


Arkadaşlar kısa süreliğine tatile gidiyorum. Geldiğimde yorumlarınıza yanıt vereceğim. En kısa zamanda görüşmek üzere...

6 Temmuz 2007 Cuma

MISIR EKMEĞİ


Arkadaşlar dün komşum Semiha teyzede yediğim ve çok beğendiğim mısır ekmeğini bugün hemen yapıp sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:

-2 su bardağı mısır unu

-1 su bardağı un

-2 yumurta

-1 su bardağı yoğurt

-1 su bardağı ılık süt

-1 paket kabartma tozu

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı şeker

-2 yemek kaşığı sıvıyağ


Yapılışı:

Bütün malzeme bir kaba konur. Karışım kek hamuru gibi cıvık bir kıvama gelene kadar iyice çırpılır. Karışım yağlanmış bir orta boy fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 40 dk. pişirilir.


Not:İsteğe bağlı şekerini 1 yemek kaşığı koyabilirsiniz.

2 Temmuz 2007 Pazartesi

MANTI


Malzemeler:
hamur malzemeleri:
-1 paket beyaz un
-2 yumurta
-1 yemek kaşığı tuz
-su
iç malzemeleri:
-1 kg kıyma
-2 orta boy soğan
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı kırmızı biber

üzeri için:
-sarımsaklı yoğurt
-sıvıyağ veya tereyağı
-domates salçası
-nane, sumak

Yapılışı:
harcın yapılışı:
Soğanlar robotta kıyılır. Kıyma, soğan ve baharatlar köfte harcı gibi yoğurulur.

hamurun yapılışı:
Un, tuz, yumurta ve alabildiği kadar su oldukça sert bir hamur haline gelene kadar iyice yoğurulur. Hamur 6 bezeye bölünür. Bezeler üstüne ılık bir bez örtülüp yarım saat dinlenmeye bırakılır. (Bekletilmiş bezelerin açılması daha kolay olur.) Bezeler börek yufkasından biraz daha kalın açılır. Açılan hamur 1.5 /2 cm.lik karelere kesilir. Bu karelerin içine yapılan harçtan fındık büyüklüğünde koyulur. Mantılar bohça şeklinde kapatılır.
Pişirilmesi:
Mantılar makarna gibi tuzlu suda haşlanır.

Not:Her beze ayrı ayrı kaynatılır.
Not:Benim ölçülerim 8-9 kişilik. İsteyen yarısını yapabilir.

1 Temmuz 2007 Pazar

PİZZA


Malzemeler:

Hamuru için:

-1 kg un

-1 paket yaş maya

-2 yumurta

-2 su bardağı ılık süt

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı şeker

-50 gr margarin veya tereyağı

Üzeri için:

-5 orta boy domates

-2 paket ton balığı

-1 yemek kaşığı kekik

-1 kutu konserve mısır

-1 kutu mantar

-500 gr kaşar peyniri veya mozzarella peyniri

-1 paket turşu biber( isteğe bağlı)

Yapılışı:

Bir kapta süt, maya, şeker yumuşatılır. Un bir kaba koyulup havuz şeklinde açılır. İçine mayalı karışım dökülür. Daha sonra yumurta ve tuz koyulur. Karışım yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurulur. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Bekletilen hamur tepsinin genişliğinde açılır. Üzerine rendelenmiş kekikli domates harcı sürülür. Ton balığı, mısır, mantar ve biber serpiştirilir. Pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peyniri(veya mozzarella) koyulur.

Not:Bu malzemelerle midi fırın tepsisine göre 4 tepsi pizza olmaktadır.