31 Ağustos 2007 Cuma

ARMUT TATLISI

Bu tarifi sevgili sevilcedenincilerden görüp yaptım. Herkese tavsiye ediyorum. Çok lezzetli ve hafif oluyor. http://sevilcedeninciler.blogcu.com/3859282/

30 Ağustos 2007 Perşembe

AYRAN AŞI


Bu sıcak günlerde serinleten çok besleyici bir çorba... Hepinize tavsiye ederim.
Malzemeler:
-250 gr. buğday
-1 su bardağı nohut
-1 su bardağı yeşil mercimek
-500 gr. süzme yoğurt
-Yarım demet taze nane
-Tuz
-Kuru nane
Yapılışı:
Bütün malzemeler ayrı ayrı bir gün önceden ıslatıp kaynatılır. Süzülen malzemeler, taze nane ve tuz ayran kıvamına getirelen süzme yoğurdun içine katılır. Kuru naneyle süslenip servis edilir. (İsteyen naneyi eritilmiş yağla ilave edebilir. Biz soğuk olduğu için yapmadık.)

28 Ağustos 2007 Salı

GARNİTÜRLÜ MİLFÖY

Malzemeler:
-1 paket milföy hamuru
-1 küçük kutu garnitür
-1 tavuk göğsü
-Tuz, kimyon, köri
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için:
-2 yumurta sarısı
-Çörekotu, susam, haşhaş
Yapılışı:
2 yemek kaşığı sıvıyağda küçük parçalara bölünmüş tavuk iyice sote edilir. İçine garnitür eklenir. Soğuyunca milföylerin içine konur. Milföyler bohça şeklinde kapatılıp kapanan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Arzuya göre susam, çörekotu, haşhaşla süslenir.

27 Ağustos 2007 Pazartesi

SARAY HELVASI


Kandiliniz mübarek olsun. Bir yemek dergisinde görüp beğendiğim bu helvayı ilk kez denedim ve sizlerle de paylaşmak istedim. Çok lezzetli oluyor hepinize tavsiye ederim.
Malzemeler:
-1.5 su bardağı nişasta
-1.5 su bardağı pirinç unu
-1.5 su bardağı un
-1 paket vanilya
-5 su bardağı toz şeker
-5 su bardağı süt
-300 gr. tereyağ
-Ceviz
Yapılışı:
Un, nişasta, pirinç unu yağla tencereye konur. Kısık ateşte rengi sararana kadar kavrulur. Şeker süt ile ayrı bir tencerede kaynatılır; karışımın üzerine dökülür. Kısık ateşte 5-6 dk karıştırılarak pişirilir. Tencerenin kapağı kapatılıp 15-20 dk dinlenmeye bırakılır. Cevizle servis edilir. Afiyet olsun.

24 Ağustos 2007 Cuma

LİMONLU KEK

Malzemeler:
-12 yemek kaşığı un
-3 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı toz şeker
-Yarım limon
-rendelenmiş 1 limon kabuğu
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 çay bardağı kırılmış ceviz
sosu için:
-Yarım limon suyu
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Yumurtayla şeker mikserle iyice çırpılır. Süt, sıvıyağ çırpılan şekerle yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, yarım limon suyu, un, kabartma tozu ve vanilya iyice çırpılır.(Oldukça cıvık hamur elde edilir.) Hafif unlanmış ceviz karışıma eklenir. Yağlanmış kek kalıbında fırına verilir. Bir kapta limon suyuyla pudra şekeri karıştırılır. Pişen kek sıcakken sos üzerine dökülür.

22 Ağustos 2007 Çarşamba

Beş Çayı


Pazartesi günü komşularımla beş çayında bende toplandık. Komşularım gelmeden önce yapmış olduğum hazırlıkların bir kısmını sizlerle paylaşmak istedim. Sonradan eklediğim yiyeceklerin resmini çekmeyi unuttum maalesef. Masadakilerin tariflerini yakında vereceğim. Masadakiler: Zeytinyağlı yaprak sarması, Peynirli çörek, Garnitürlü milföy, Limonlu kek ve Çikolata soslu tavuk göğsü

17 Ağustos 2007 Cuma

İZMİR KÖFTE

Malzemeler:
-4 orta boy patates
-3 4 tane kırmızı ve yeşil biber
-3 orta boy domates
-5 diş sarımsak
köfte için:
-Yarım kg. orta yağlı kıyma
-Yarım paket köfte harcı
-Yarım çay bardağı su
sosu için:
-2 yemek kaşığı salça
-Göz kararı ılık su
Tuz, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber
Yapılışı:
Bütün köfte malzemeleri iyice yoğrulur. Halka şeklinde doğranan patatesler çok hafif kızartılır. Ardından köfteler kızartılır. Tepsiye önce patatesler sonra köfteler dizilir. Üstüne halka şeklinde doğranan çiğ domatesler, ikiye bölünen biberler dizilir. Sarımsaklar da serpiştirilir. Hazırlanan sos üzerine dökülüp fırına verilir.

11 Ağustos 2007 Cumartesi

ARKADAŞLAR YORUM BIRAKAN HERKESE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.MİRAÇ KANDİLİNİZ MUBAREK DUALARINIZ KABUL OLSUN.KISA BİR SÜRE BLOGUMA BAKAMAYABİLİRİM. PAZAR GÜNÜ OĞLUMU ASKERE GÖNDERİYORUM HEPİNİZİN DUALARINA İHTİYACIM VAR DUALARINIZI BENDEN ESİRGEMEYİN SEVGİYLE KALIN..

3 Ağustos 2007 Cuma

KATMER POĞAÇA

Arkadaşlar netten görüp yaptığım katmer poğaçayı sizlerle de paylaştım.

Malzemeler:
hamur malzemleri:
-1 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta akı
-20 gr. yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
iç malzemeleri:
-Peynir
-Maydanoz
-75 gr. margarin
üzeri için:
-1 yumurta sarısı
-Susam, çörekotu

Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamur yarım saat dinlendirilir. 8 bezeye ayrılır. Bezeler tabak büyüklüğünde açılıp her katına eritilmiş margarin sürülür. Daha sonra açarak iyice büyütülen hamur sigara böreği gibi üçgen şeklinde kesilir. Arasına hazırlanan iç malzeme konulup sarılır. Ayırdığımız yumurta sarısı üstüne sürülüp çörekotu ve susamla süslenir.
not:Benim verdiğim ölçülerle 16 tane poğaça oluyor.