28 Ocak 2008 Pazartesi

MEVLÜT YEMEĞİ


Haftasonu verdiğimiz mevlüt yemekleri
-Tavuklu pilav
-Zeytinyağlı sarma
-Minik çörekler
-Salatalık turşusu
Tatlılar:
-Burma tatlısı
-Elmalı kurabiye
-Kemalpaşa tatlısı



20 Ocak 2008 Pazar

OĞLUM İÇİN YEMEK

Askerden gelen oğlum için hazırlamış olduğum sofrayı sizlerle paylaşıyorum; fakat telaşımızdan sofra düzenim istediğim gibi olmadı.

Menü:
-Mercimek çorbası
-Zeytinyağlı barbunya
-Zeytinyağlı yaprak sarması
-İzmir köfte
-Pilav
-Patates kızartması
-Kırmızı lahana salatas
-Fırında sütlaç

Mercimek Çorbası
Malzemeler:
-1/5 su bardağı kırmızı mercimek
-Tavuk suyu
-Yarım su bardağı pirinç
-Tuz, kimyon
-Kuru nane
-Tereyağ
Yapılışı:
Tavuk suyuyla mercimekler düdüklü tencerede iyice haşlanır. Haşlanan mercimeğin içine yarım su bardağı pirinç eklenir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar biraz daha pişirilir. Biraz tuz ve kimyon eklenir. Servise yakın terayağla nane eritilip üzerine dökülür. (Mercimekleri düdüklü tencerede pişirdiğim için süzmeden yapıyorum.)

Not:Bazı yemeklerin tarifleri bloğumda önceden var. Olmayanları da yakında vereceğim.

10 Ocak 2008 Perşembe

MANTARLI KAŞARLI PİDE

Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-Yarım paket yaş maya
-Alabildiği kadar un
-1 yumurta akı
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için:
-Konserve mantar
-Rendelenmiş kaşar
-Yumurta sarısı
Yapılışı:
Ilık şekerli sütün içinde maya eritilir. Tüm malzemeyle yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Mayalanan hamur bezelere ayrılıp kayık biçiminde pide şekli verilir. Üzerlerine mantar ve rendelenmiş kaşar serpiştirilir. Kenarları kıvrılarak yumurtanın sarısı sürülür. 10-15 dk. daha bu şekilde dinlendirilip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. ( İsteğe bağlı kıymalı, peynirli ya da başka malzemeli yapılabilir.)

1 Ocak 2008 Salı

YILBAŞI SOFRASI


Menü:
-Tavuklu sebze çorbası
-Fırında kızarmış hindi
-İç pilav
-Cevizli havuç salatası
-Haşlanmış karışık sebze
-Közlenmiş kırmızı biber turşusu
Fırında Kızarmış Hindi:
Malzemeler:
-1 orta boy hindi
-2 yemek kaşığı bal
-Yarım limon
-2 yemek kaşığı soya sosu
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak sos hazırlanır. Temizlenmiş hindinin içine ve dışına sos sürülür. Fırın torbasında ağzı sıkıca kapatılıp kısık ateşte pişirilir. (170 derece fırında 2 saat)


Tavuklu Sebze Çorbası:
Malzemeler:
-Haşlanmış tavuk suyu
-Tavuk göğsü
-Haşlanmış küp doğranmış havuç
-3 yemek kaşığı konserve mısır
-Tel şehriye
-Tuz
terbiye için:
-1 yumurta sarısı
-yarım limon suyu
Yapılışı:
Haşlanan tavuk göğsü küçük parçalara ayrılır. Kaynamakta olan tavuk suyuna tel şehriye dökülür. Pişmesine yakın haşlanmış havuç ve mısır eklenir. Yumurta sarısıyla limon iyice çırpılıp yavaş yavaş ılık çorbaya katılır.
Havuç salatasının tarifini de yakında vereceğim. İç pilavın tarifi arşivde olduğundan vermiyorum. http://tahtakasik.blogspot.com/2007/10/i-pilav-ve-tavuk-rolade.html Tatlılarımızın fotoğrafını çekmeyi unuttuğumuz için koyamıyorum.