28 Eylül 2008 Pazar

KARIŞIK ETLİ DOLMA - 2. İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ


Bu tarifimi arkadaşımız Ayşegül'ün http://hobievigardenya70.blogspot.com/ adresindeki 2. İftar Bereketi Etkinliğine yolluyorum. Kendisine kolay gelsin.
-350 gr. kıyma
-1 su bardağı pirinç
-Yarım su bardağı iri bulgur
-1 adet soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası (sos için)
-1 yemek kaşığı biber salçası (iç malzeme için)
-Maydanoz
-Sıvıyağ
-Tuz, kimyon, karabiber
Yapılışı:
Biber, kabak ve domateslerin içleri boşaltılır. Tüm malzemeler çiğ olarak karıştırılıp harç haline getirilir. Dolmalıkların içi fazla sıkıştırılmadan harçla doldurulup güvece dizilir. Üzerine su, salça ve sıvıyağla yapılan sos dökülüp fırında üstü kapalı pişirilir. Pişmesine yakın kızarması için üstü açılır.

24 Eylül 2008 Çarşamba

KIZARMIŞ MANTARLI EKMEK - ŞİPŞAK TARİFLER ETKİNLİĞİ


Daha önceden tarifini verdiğim kızarmış mantarlı ekmeklerden Sevgili arkadaşımız Bir Demet Fesleğen'in Şipşak Tarifler Etkinliği için tekrar hazırladım. Kendisine kolay gelsin.

Malzemeler:
-Tost ekmeği
-Konserve mantar
-Kaşar peyniri
-Kırmızı toz biber
Yapılışı:
İnce ince doğranmış olan mantarlarla rendelenmiş kaşarlar tost ekmeklerinin üzerine konulup fırında kızartılır. Ekmekler kırmızı toz biberle süslenip servis edilir.

12 Eylül 2008 Cuma

MERCİMEK ÇORBASI


Ablamın yapmış olduğu bu güzel çorbayı arkadaşımız Sevil'in ramazan bereketi etkinliğine gönderiyorum..
Malzemeler:
-1 su bardağı kırmızı mercimek
-1 lt. et suyu
-1 türk kahvesi fincanı pirinç
-Tuz, kimyon
Üzeri için:
-Tereyağ
-Kuru nane
-Toz kırmızı biber
Yapılışı:
Yıkanmış olan mercimek et suyuyla düdüklü tencerede iyice haşlanır. Yıkanan pirinçler içine eklenir. Pirinçler pişinceye kadar karıştırılarak kaynatılır. Ocak kapatıldıktan sonra tuz ve kimyon eklenir. Servise edildiğinde eritilen biberli, naneli tereyağ üzerine gezdirilir.

not:Baklagillerin yumuşamasını engellediği için tuzu piştikten sonra ekliyorum.