30 Kasım 2008 Pazar

DÜĞÜRCÜK ÇORBASI

Malzemeler:
-1 çay bardağı ince bulgur
-1 orta boy kuru soğan
-1 orta boy patates
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Kuru nane
-Maydanoz
-Çok az kimyon
-1 lt. tavuk suyu (et suyu da olabilir.)
Yapılışı:
Küçük küçük doğranmış soğanlar tereyağıyla hafif kavrulur. Salça eklenip biraz daha kavrulur. 1 lt. sıcak tavuk suyu dökülür. Küçük küp şeklinde doğranmış patatesler, bulgur, tuz ve kimyon eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra nane ve doğranmış maydanoz eklenip ocak kapatılır.
(Ölçüler isteye bağlı koyu veya sulu olmasına göre azaltılıp çoğaltılabilir.)

14 Kasım 2008 Cuma

KIZARMIŞ İSTAVRİT ve KARİDES SALATASI


Balık mevsiminde olduğumuzdan bu aralar sık sık balık pişiriyoruz. Bu sefer una bulayarak kızarttığımız istavrit balığıyla karides salatası yaptık. Balığın yanında vazgeçilmez yemeğimiz olan haşlanmış naneli kırmızı biberli patatesle de servis ettik.

Karides Salatası
Dondurulmuş karidesler 10-15 dk. haşlanır. Soğumuş karidesler mayonez, kırmızı biber ve çok az zeytinyağıyla hazırlanan sosla karıştırılıp servis edilir.