5 Eylül 2009 Cumartesi

GÜVEÇTE PATATESLİ MİSKET KÖFTE

Malzemeler:
-3 orta boy patates
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-Kırmızı toz biber
-Tuz
-1 su bardağı sıvıyağ (kızartma için)

köfte için:
-Yarım kg. kıyma
-Yarım paket köfte harcı
-1 çay bardağı su
Yapılışı:
Küp şeklinde doğranan patetesler kızgın yağda kızartılıp süzülerek kenara alınır. Diğer tarafta
kıyma köfte harcı ve suyla iyice yoğrulduktan sonra küçük misket şeklinde toplar yapılır. Top şeklindeki köfteler de kızartılır. Daha sonra patates ve köfteler yassı güveçlere konulur. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynir ve kırmızı toz biber serpiştirilerek fırına verilir. Kaşarlar eriyip üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.