10 Ocak 2008 Perşembe

MANTARLI KAŞARLI PİDE

Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-Yarım paket yaş maya
-Alabildiği kadar un
-1 yumurta akı
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için:
-Konserve mantar
-Rendelenmiş kaşar
-Yumurta sarısı
Yapılışı:
Ilık şekerli sütün içinde maya eritilir. Tüm malzemeyle yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır. Mayalanan hamur bezelere ayrılıp kayık biçiminde pide şekli verilir. Üzerlerine mantar ve rendelenmiş kaşar serpiştirilir. Kenarları kıvrılarak yumurtanın sarısı sürülür. 10-15 dk. daha bu şekilde dinlendirilip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. ( İsteğe bağlı kıymalı, peynirli ya da başka malzemeli yapılabilir.)

12 yorum:

Melek* dedi ki...

ah ne güzel gözüküyor arkadaşım bir tanesini aldım sıcak sıcak yedim:)

kelebeklisaniyeler.blogcu.com dedi ki...

ellerine saglik, kaserli pideler harika gozukuyo..
super'de kizarmis, afiyet olsun sizlere..
hosçakal

hatice dedi ki...

Pervin'ciğim pideler harika gözüküyor..ellerine sağlık..güzel bir hafta diliyorum..sevgiler...

ilker'in mutfağı dedi ki...

valla nefis görünüyor.sıcak sıcak şöyle...Ellerinize sağlık.Sevgiler...

BETÜL dedi ki...

mmmmm pideler harika görünüyor, çayımın yanına biraz alabilirim değil mi
sevgiler....

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

mmmmhhhhh harika görünüyor ellerine sağlık canım...nefis valla off kaşarlar erir yerken ayyyy öjlcem şimdi nefsüm çektü....öpüyorum..sevgilerimle

serinmavi dedi ki...

Eline saglik ablacim,Gözün aydin oğluna kavuşyorsun.Darısı diger askerlerimize ve bizim çocuklarımıza olsun....Selam ve sevgiler....

Anneminkiziyim dedi ki...

Canim merhabalar, harika miss gibi olmus bu pideler sabah sabah canim cekti inan, sevgiler....

nino dedi ki...

ellerine saglik canim

banu gökşin dedi ki...

canım benim nefiis görunuyor ellerine sağlık sevgilermle...

sarımutfak dedi ki...

ellerine sağlık ablacım kaşar ,mantar nefis olmuş
sevgilerimle

pervin dedi ki...

arkadaşlar güzel yorumlarınız için teşekkürler..