24 Temmuz 2008 Perşembe

HAVUÇ TOPLARI

Kızımın yapmış olduğu havuç topları..
Malzemeler:
-Yarım kilo havuç
-1 su bardağı toz şeker
-2 küçük paket pötibör bisküvi
-Yarım çay bardağı su
-Yarım su bardağı ceviz içi
-Hindistan cevizi
Yapılışı:
Rendelenen havuçlar şeker ve su ile yumuşayıncaya kadar kavrulur. Ilık havuçlara kırılan bisküviler ve ceviz içi ilave edilip iyice karıştırılır. Karışım soğuduktan sonra top haline getirilip hindistan cevizinde yuvarlanır.

8 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Selamlar pervincigim, masallah kiziniz da sizin gibi becerikli ve hünerli. Elleine saglik havuclu toplar ne güzel olmus, hem beslegici hemde vitamin bakimindan zengin bir yiyecek, sizlere afiyet olsun, sevgiler....

banu kırmızıgül dedi ki...

havuçlu toplar nefis görunuyor. kızınızın ellerine sağlık. afiyet olsun..

ayşegül mutfakta dedi ki...

merhaba Pervin hanım,
ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler her zmaan beklerim blog adınıza bayıldım tariflerde güzel kolaylıklar dilerim. kzıınızın eline sağlık havuç topları her zmaan iyi gider ;)

elif dedi ki...

pervin ablacım kızının ellerine sağlık o da senin gibi maharetli maşallah..piknik yaptığımız yer şile. biz şilenin oruçoğlu köyündeniz. .çok güzeldir köyümüz..

Adsız dedi ki...

Canım kardeşim,yegenimin yapmış oldugu havuç toplarıgörünüşü gibi tatlarıda çokkk güzeldir muhakkak,eline saglık kızıda annesi gibi mafifetli mahşallah.Afiyetler olsun,kucak dolusu sevgiler.....

NESRIN dedi ki...

Kandilin mubarek olsun canim.

anneminkizıyim dedi ki...

Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller.

Sevgilerimle...

yildiz dedi ki...

Kizinin ellerine saglik,harika bir görüntü hazirlamis bizler icin.
Sevgiyle ve dostca kal....