5 Mayıs 2009 Salı

BADEMLİ PERDE PİLAVI ve GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE

Bademli Perde Pilavı
Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı sıcak su
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 paket iç pilav harcı
-3 yufka
-1 tutam dereotu
üzeri için:
-Soyulmuş badem
-1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Pirinçler sıvıyağda kavrulduktan sonra, su ve iç pilav harcı konularak kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra içine ince doğranmış dereotu eklenir. Orta boy taslara yerleştirilen yufka parçalarının içine iç pilavdan konulup bohça şeklinde katlanır. Taslar ters çevrilerek tepsiye dizilir. Üstlerine iyice çırpılmış yumurta sarısı sürülerek bademle süslenir. Yufkalar üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

Garnitürlü Çanak Köfte
Malzemeler:
-500 gr. köftelik kıyma
-1 paket köfte harcı
-1 çay bardağı su
-1 kavanoz garnitür
sosu için:
-2 yemek kaşığı domates salçası
-1 su bardağı su
üzeri için:
-kaşar
-toz kırmızı biber
Yapılışı:
Kıyma köfte harcı ve suyla iyice yoğrulur. Yoğrulan köfte çanak şeklinde hazırlanır. İçlerine garnitür konulup tepsiye dizilir. Üzerine salçalı su dökülür. Pişmesine yakın rendelenmiş kaşar ve toz kırmızı biber eklenir.

5 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Pervinciğim özletiyorsun kendini. Bu kadar nefis tariflerin varken bizi mahrum bırakma. Perde pilavı hep denemek istediğim bir tarif, yemekli misafirlerime denemek isterim.
Sevgiler,
Esra

Unknown dedi ki...

Enfes kokusu her yeri sarmış :)))

Melek* dedi ki...

canım çok leziz gözüküyorlar ellerine sağlık mutlu hafta sonları

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ellerine saglik, nefis lezzet ve harika bir sunum. Anneler günün kutlu olsun canim, sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

hiç denemediğim bir tat,çok güzel görünüyor,elinize sağlık,sevgiler.