30 Ekim 2007 Salı

FIRINDA LÜFER ve HAŞLANMIŞ NANELİ PATATES


Fırında Lüfer

Malzemeler:
-Lüfer balığı

-Soya sos

-Kırmızı toz biber

-Biberiye
Yapılışı:
Ayıklayıp iyice yıkadığımız balıkların üzerine soya sos, kırmızı toz biber ve biberiyeyle hazırlanan sos gezdirilir. Fırında üzeri kapalı şekilde pişirilir.

Haşlanmış Naneli Patates

Malzemeler:

-Patetes

-Kuru nane

-2 yemek kaşığı terayağ veya margarin

-Tuz
Yapılışı:
Soyulmuş patatesler tuzlu suda iyice haşlanır ve suyu süzülür. Tencerede eritilen yağın içine kuru nane ve süzülen patatesler atılır. Ocaktan alınır. Balık ve yeşil buz marul salatasıyla servis edilir.

10 yorum:

hayat dedi ki...

Pervin'ciğim, Nefis bir tabak hazırlamışsın.Görüntüsü bile doyurucu:) Balık hem sağlıklı hem kokusuz.Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal canım...

serinmavi dedi ki...

Harika bir yemek olmuş.En güzel balık lüfer bence....sevgiler...

Adsız dedi ki...

mrb
çok güzel olmuş.tam da balık zamanı gelmişken denemeli.
eline sağlık ablacım

banu kırmızıgül dedi ki...

ellerine sağlık canım çok severim cokta guzel görunuyor. sevgiler..

keskinli dedi ki...

ellerine saglik baliklar harika olmus cokta enfes duruyor sevgiler

nil-nennenmutfakta dedi ki...

selam canım nefis bir balık tabağı olmuş.ellerine sağlık...

Leziz Sofralar dedi ki...

Ellerinize saglik nefis ve cok saglikli bir ögün olmus ,sevgiler...

NiNo dedi ki...

ayy balik deyince bendevarim cok severim ellerinize saglik

pervin dedi ki...

sevgili arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sevgiler...

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Slm canım Hayırlı Cumalar dilerim.Sevgiler...