Malzemeler:
-1 kg. un
-1 su bardağı sıvıyağ (hamuru açarken kullanmak için)
-2 yemek kaşığı sıvıyağ (hamurun içi için)
-2 yumurta (1 yumurta hamuru için, 1 yumurtanın sarısı üzeri için)
-1 yemek kaşığı sirke
-1 yemek kaşığı tuz
-1 çay kaşığı şeker
-Susam, çörekotu, haşhaş
İçi için:
-Peynir
-Ispanak (maydanoz yerine ıspanak kullandım)
1 kg. undan 1 su bardağı açarken kullanmak için ayrılır. Kalan unun ortası havuz gibi açılır. İçine yumurta, sıvıyağ, sirke konulur. Tuz ve şeker unun etrafına serpiştirilir. Karışım iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur bıçakla kesildiğinde delik delik ve yumuşak olduğunda kıvamı olmuştur. Bu hamurdan 16 tane beze yapılır. Her bir beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan bezeler aralarına sıvıyağ eklenerek dörder tane üst üste konulup bir süre dinlendirilir. (Ne kadar bekletilirse o kadar iyi açılır.)
3 yorum:
ellerine sağlık. çok nefis görünüyo..
ellerine sağlık ablacım..sevgiler
Pervin'ciğim, kol böreğini çok severim senin yaptığında harika görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
Sevgilerimle...
Yorum Gönder