27 Ağustos 2007 Pazartesi

SARAY HELVASI


Kandiliniz mübarek olsun. Bir yemek dergisinde görüp beğendiğim bu helvayı ilk kez denedim ve sizlerle de paylaşmak istedim. Çok lezzetli oluyor hepinize tavsiye ederim.
Malzemeler:
-1.5 su bardağı nişasta
-1.5 su bardağı pirinç unu
-1.5 su bardağı un
-1 paket vanilya
-5 su bardağı toz şeker
-5 su bardağı süt
-300 gr. tereyağ
-Ceviz
Yapılışı:
Un, nişasta, pirinç unu yağla tencereye konur. Kısık ateşte rengi sararana kadar kavrulur. Şeker süt ile ayrı bir tencerede kaynatılır; karışımın üzerine dökülür. Kısık ateşte 5-6 dk karıştırılarak pişirilir. Tencerenin kapağı kapatılıp 15-20 dk dinlenmeye bırakılır. Cevizle servis edilir. Afiyet olsun.

7 yorum:

ifot dedi ki...

Helvan çok güzel olmuş Pervinciğim.
Kaderlerimizin tayin edildiği bu gecede bizlere de dua etmeyi unutma.Hoşçakal ..

Adsız dedi ki...

slm canım kandilin mübarek olsun.1 senelik kaderin belirlendiği , edilen dualarla gelecek belaların geri alındığı bu gecede Allah sana ve sevdiklerine hayırlı yazgılar yazsın.berat kandilinin feyzi rahmeti senin üzerine olsun..
http://sevilcedeninciler.blogcu.com

Naşide Dönmez dedi ki...

ellerine sağlık bu tarifi bende gördüm bir dergide ve denenecekler arasına almıştım.sen deneyip beğendiğine göre artık rahatlıkla yapabilirim:))seninde kandilin mübarek olsun.sevgiler.naşide

Bir Anne dedi ki...

Helva cok guzel gorunuyor Pervin. Ellerine saglik. Kandil gunu ne guzel dusunmussun. Hayirli, mubarek kandiller.

Damak Tadı dedi ki...

Kandiliniz kutlu olsun.Helvanız çok nefis olmuş ayrıca Allah kabul etsin.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

merhaba,
ziyaretin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim.
http://makarnacik.blogcu.com

Unknown dedi ki...

görüntüsü kadar tadıda güzel ellerine sağlık devamını bekliyoruz:)arzu